sâmbătă, 1 mai 2010

De ce verigheta se poarta pe al patrulea deget?

Chinezii au o explicatie foarte frumoasa. Se crede ca fiecare deget al mainii reprezinta persoanele din viata ta. Degetul mare reprezinta parintii, aratatorul - fratii, mijlociul - pe tine insuti, inelarul reprezinta sufletul pereche si degetul mic - copiii. Acum pune-ti mainile fata in fata, indoaie degetele mijlocii si lipeste-le, apoi apropie varfurile celorlalte degete. Incearca sa desparti degetele mari, care reprezinta parintii. Vei putea pentru ca destinul parintilor nu este sa traiasca cu tine pentru tot restul vietii. Te vor parasi mai devreme sau mai tarziu. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele aratatoare, care reprezinta fratii. Vei putea pentru ca destinul fratilor este sa-si creeze propria familie si sa-si traiasca propriile vieti. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti degetele mici, care reprezinta copiii. Vei putea pentru ca copiii vor creste, se vor casatori si isi vor trai propria viata. Apropie din nou toate degetele si acum incearca sa desparti inelarele, care reprezinta partenerul de viata. Dar... nu vei putea....

10 comentarii:

 1. Chinezii ăstia au tot timpul explicatii deosebite. Pentru orice. Frumos.

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesant....nu stiam acest lucru! multumesc draga mea!

  RăspundețiȘtergere
 3. Eu pot sa despart degetele inelare. Deci......sufletul meu pereche ma va parasi?:)

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa teorie!
  Am incercat ...ma doare mana(sufletul?) cand vreau sa despart inelarele...

  RăspundețiȘtergere
 5. tare interesanta informatia. nu stiam, am incercat, logic si nu am reusit, asa ca mi-am loat cobai sotul( sa ma dau rotund, logic )si nici el nu a reusit :)sa mai zica cineva ca femeile nu-s egale cu barbatii :)

  RăspundețiȘtergere
 6. @Tasha...nici eu nu stiam :)
  @Veronica...cu siguranta sufletelul tau pereche nu te va parasi niciodata...cred ca te-ai straduit tu sa desparti prea mult inelarele :)
  @Angi...ma bucur ca ti-a placut postarea...
  @Boscodina...trebuie sa perseverezi...mi-e mi-a reusit,cu greu dar am reusit...

  RăspundețiȘtergere
 7. frumos, e tare frumos si sensibil totodata

  RăspundețiȘtergere
 8. ma bucur ca ti-a placut Sonya :)

  RăspundețiȘtergere