miercuri, 31 martie 2010

Putem sa fim mai buni?


Intr-un aeroport statea o tanara care urma sa faca o calatorie mai lunga. Si-a cumparat de acolo o carte ca sa treaca mai repede timpul si un pachet de biscuiti.
S-a asezat pe un scaun, si s-a apucat sa citeasca. La un moment dat s-a intors sa ia un biscuit din pachetul de langa ea. A observat cu surprindere ca la mica distanta era asezat un domn care citea un ziar, si care fara sa-i ceara permisiunea a inceput sa ia si el din pachetul de biscuiti.
Politetea a impiedicat-o sa ii reproseze ceva, dar pe masura ce ea lua cate un biscuit, lua si el unul si asta a facut ca pana la urma tanara sa devina foarte nemultumita.
Cand a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a intrebat: “Oare indrazneste sa mi-l ia si pe ultimul?”
Barbatul a luat intr-adevar ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a oferit zambind cald o jumatate. Simtind ca el a depasit limita bunului simt, tanara s-a ridicat furioasa si s-a indreptat spre un alt colt al salii de asteptare.
A deschis geanta ca sa puna inauntru cartea si, spre marea ei surprindere, a vazut inauntru pachetul de biscuiti pe care il cumparase. In acel moment a coplesit-o un sentiment de rusine.
A inteles ca pachetul din care mancase nu era al ei, ci al barbatului care citea ziarul. El a impartit plin de bunatate chiar si ultima bucatica pe care o avea, fara sa se simta indignat, superior sau furios.
Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva? Ar fi mai bine ca inainte sa ne grabim sa-i judecam pe altii sa privim cu atentie in jur si mai ales in sufletul nostru!
Sa dai cand poti, fara sa astepti nimic in schimb, nici macar un multumesc, si sa nu regreti ca ai dat!Cui dai? Cui are nevoie. Cat dai? Totdeauna mai mult decat ai primit!

5 comentarii:

 1. ai scris foarte frumos si bineinyeles ai dreptate:)

  RăspundețiȘtergere
 2. Hello Magda
  Thank you for visiting me yesterday and Leaving me a note. I enjoy your Sentiments much.It is very nice if We can maintain a generosity of spirit and always do our best each day. Thanks for your post. I hope WE communicated often.
  Be well always,
  Carl

  RăspundețiȘtergere
 3. E idilic sa traiesti intr-o lume mai buna, dar cred ca daca lumea aceasta ar fi mai buna...RAIUL s-ar devaloriza, bisericile s-ar goli, preotii ar murii de foame :(..ar fi trist...
  Las sa fim rai si multi... partidul ne vrea asa, votantii educati si buni nu sint societatii de nici un folos.

  RăspundețiȘtergere
 4. stau si ma intreb cum m-as simti si cum as reactiona eu la o asemenea intamplare... da... foarte interesant. frumos scris. mi-a placut mult si m-a pus pe ganduri.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ai un blogg superb, pe care am sa-l recomand unui prieten, care imi vorbeste numai in pilde. Va avea ce invata si imi va spune si mai multe pilde!

  RăspundețiȘtergere