vineri, 2 aprilie 2010

Pentru sufletul nostru...


"
De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător. 2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte. 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată." (I Corinteni cap 13:1-8)

4 comentarii:

 1. Daca sentimentele dintre oameni ar fi la inaltimea acestui text fascinant al lui Saul din Tars, pe care noi il cunoastem ca Sf. apostol Pavel, Pamantul ar fi Paradisul iubirii, Magda. Extraordinar de insiprata este aceasta postare,acum, de sarbatori.
  ***

  Mi-e dor de vremea cand nu erai atat de zgarcita la vorbe, ca in ultima perioada, si aveam, impreuna, pe blogul "Biblioteca Babel", convorbiri placute si pline de sperante, inclusiv cu privire la redactarea revistei voastre.

  RăspundețiȘtergere
 2. m-a apucat si p mn febra premiilor, ai unul p blogul meu:)

  RăspundețiȘtergere
 3. O zi implinitoare draga Magda si multumesc ca ai trecut pe la mine...>:D<

  RăspundețiȘtergere